uskoplje

23.06.2008., ponedjeljak

Uskopljanin s dvije titule svjetskog prvaka u kickboxingu

Gdje su i što rade: Pero Gazilj


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim. Uskopljanin kojega danas predstavljam svjetski je prvak i to dvostruki...

Pero Gazilj rođan je 1981. godine u Uskoplju. Karate trenira od osme godine, a s deset odlazi u izbjeglištvo na otok Krk gdje živi do 1997. godine. Težak život u izbjeglištvu uz petero braće i sestru probudio je u njemu želju za uspjehom, pa tako, kad ga otac odvodi na trening karatea, u sportu pronalazi pravi put ka tome. Njegov prvi trener bio je Predrag Znaor koji je začetnik i osnivač kickboxa u Hrvatskoj. Predrag Znaor prepoznao je u Peri potencijal te on stiče znanje smeđeg pojasa u karate full kontaktu.
1997. godine obitelj Gazilj seli se u Makarsku, gdje Pero završava srednju Hotelsko turističku školu. U Makarskoj nastavlja naporne treninge sam kako bi stekao crni pojas i položio majstorski ispit. To mu i polazi za rukom tako da uz crni pojas osvaja i 7 medalja sa velikih turnira po čitavom svijetu.
Nakon niza uspjeha uz podršku Predraga Znaora 1999. osniva svoj klub u kojem
trenira s još par prijatelja. Uskoro počinje s upisom djece. Počeci su bili
teški, ali su djeca bila uporna. Posebno treba izdvojiti Romea Grbavca,
Jerku Loboju i Juru Beusa
koji su u klubu već 5 godina i sa svojim stavom prema treningu daju primjer ostaloj djeci.
Uz treninge s djecom Pero Gazilj nastavlja i s vlastitim uspjesima te tako
2005. osvaja najveću titulu (titulu svjetskog prvaka). U to je vrijeme imao
15 titula državnih prvaka, 14 medalja i jednu titulu sa svjetskih
prvenstava. Pero Gazilj obnašao je 4 godine i dužnost izbornika Hrvatske
Kickboxing reprezentacije za sve uzraste.
Od 2005. god. nastupa za splitski klub „Mornar" pod paskom trenera Stjepana Jurišića, koji je i direktor reprezentacije Hrvatske. Zahvaljujući upornom radu i kondicionom treneru Gogi Blaškoviću, Pero Gazilj po drugi put osvaja titulu prvaka svijeta u Coimbri ( Portugal ). Dvije su titule svjetskog prvaka kapital sa kojim se ne može pohvaliti niti jedan kickboxing borac u Hrvatskoj, ali znamo da su Peri Gazilju samo poticaj u budućem radu, a djeci koja kod njega treniraju motivacija u daljnjim natjecanjima.

- 14:30 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga

Linkovi

Lektira